KRO-NCRV | Hoofdrollen in dramaserie Rampvlucht over Bijlmerramp voor Thomas Höppener, Joy Delima en Yorick van Wageningen

KRO-NCRV | Hoofdrollen in dramaserie Rampvlucht over Bijlmerramp voor Thomas Höppener, Joy Delima en Yorick van Wageningen

Datum: 29 sep 2022 om 21:30

In de vijfdelige dramaserie Rampvlucht die dit najaar te zien is bij KRO-NCRV vervullen Joy Delima, Thomas Höppener en Yorick van Wageningen de hoofdrollen. Delima neemt de rol van de jonge dierenarts Asha Willems op zich, Höppener kruipt in de huid van Trouw-journalist Vincent Dekker en Van Wageningen speelt de rol van Volkskrant-journalist Pierre Heijboer. Samen zoeken zij naar antwoorden rondom een de meest mysterieuze vliegrampen van de twintigste eeuw.

Andere rollen zijn voor onder andere Guy Clemens, Kenneth Herdigein, Katrien van Beurden, Gijs Scholten van Asschat, Emmanuel Ohene Boafo, Cees Geel, Saskia Temmink, Belinda van der Stoep, Joy Wielkens, Chris Peters, Porgy Franssen, Marieke Heebink, Bart Slegers en Hannah van Lunteren. Rampvlucht wordt geproduceerd door Big Blue en is vanaf donderdag 29 september om 21.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.  

Rampvlucht

Als op 4 oktober 1992 een Boeing 747 van de Israëlische vliegtuigmaatschappij El Al neerstort op een flatgebouw in de Amsterdamse Bijlmermeer is Nederland in een klap wereldnieuws. Het onderzoek naar de oorzaak wijst uit dat er een veiligheidspen bij één van de motoren is losgeschoten. Gelukkig was het een goederenvliegtuig met aan boord slechts parfum, bloemen en computeronderdelen, zegt Den Haag. De zwarte doos is onvindbaar. Maar in de maanden die volgen krijgen bewoners en reddingswerkers medische klachten en huisdieren worden ziek. Zou het kunnen dat er nog meer werd vervoerd in dit vliegtuig, houdt iemand iets achter? 

Bijna alle journalisten en overheidsmedewerkers zijn inmiddels weer overgegaan tot de orde van de dag, behalve dierenarts Asha Willems en journalisten Vincent Dekker (Trouw) en Pierre Heijboer (Volkskrant). Zij belanden door hun aanhoudende vragen in een zes jaar durende strijd met de luchtvaartwereld, geheime diensten en de overheid die uiteindelijk leidt tot de veelbesproken parlementaire enquête in 1998. 

De op de werkelijkheid gebaseerde, gedramatiseerde scenario’s zijn geschreven door creator Michael Leendertse. Hoofdregisseur Lourens Blok en co-regisseur Edson da Conceicao zijn verantwoordelijk voor de regie en de serie is geproduceerd door Fleur Winters van Big Blue. In juli is bekend gemaakt dat de dramaserie is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van het Nederlands Film Festival (NFF) 2022. De nominaties die uit de selecties volgen, worden in september bekendgemaakt.

Voor het hele artikel zie:

https://kro-ncrv.nl/persberichten/kro-ncrv-hoofdrollen-in-dramaserie-rampvlucht-over-bijlmerramp-voor-thomas-hoppener

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!